Dag 85 Lite byggbilder


Bilder från badrummsbygget!
Ska bli trevligt och skönt med badkar.....och dusch i samma rum!

(Glasbeton som skärmväggar till duschen, förbereder för duschdörr om det inte funkar utan!)


(Inbyggd WC spolbehållare enligt Säker Vatteninstallation)


(Klart för kakling och sedan montering av WC skålen!)

Återstående arbeten
-
Taklist, målad och klar, väntar på att bli uppspikad i helgen.
- Salningar och foder runt fönster, påbörjas i helgen.
- Skärmväggar i glasbetong, inte inköpa ännu, väntar på pris.
- Kakling av WC inklädnad, bara att börja
- Dusch och badkarsblandare, väntar på pris
- Badrumsinredning. Blir nog det sísta jag gör, ska bygga den själv
- Handukstork. Inte ens funderat på denna.

Det drar ihopsig och det känns riktigt roligt, invigning sker nog innan sommaren!

*ler*


Dag 84 Som i vår egen ficka

På mammas gata, på vår egen baksida
Kan ju tyckas som en självklarhet att vi lättast gör oss förstådda på vårt eget modersmål!
 
Varför är det då inte lika själklart att vi förstår att sända på samma "frekvens" som de människor vi försöker kommunicera med. Om radion brusar försöker vi "ratta" in rätt frekvens för att höra bättre, svårt att få ett sammanhang i bruset!

Om "ekot" på det vi sänder ut inte stämmer finns det nog mer att justera på!

Kan det vara så att vi inte förstår att det "brusar"? Skulle det kunna vara orsaken till att vi inte försöker justera frekvensen vi sänder och tar emot på?

Varför är det så mycket lättare att prata med vissa människor och svårare med andra? Är det erfarenheterna som går isär eller är det förmågan och viljan att kunna vrida på rattarna tills bruset minskar och förhoppningsvis försvinner?

Är det bara en fråga om att våga "öppna" sig fullt och helt?

"- Om jag öppnar mitt hjärta så ser du mig........"

Att vara "kär" i sig själv
En tanke föds och växer till en hel fundering! En fundering som handlar om att kunna förstå förmågan om att kunna känna känslan av att vara kär i mig själv!

*ler*

Jag har börjat fundera på mina små "kickar" som jag nämnt tidigare, det slog mig om att de bästa sättet jag kan förklara hur det känns är att försöka likna det vid känslan av att vara kär, kär i mig själv!

Alla vill vi ha för att må bra! Är det möjligt att kunna ge det mesta av det vi behöver till oss själva? Jag tror mig vete att det faktiskt går. Rent teoretiskt borde vi kunna ge oss själva ALLT vad vi behöver, men rent praktiskt så finns det nog en begränsning och den består i att vi är mänskliga!

Det vore omänskligt att vara omänsklig.

*ler*

Min tes består i att när vi "lär" oss denna förmåga att vara kära i oss själva så "kräver" vi mindre från andra och kan därigenom se och älska andra för vilka dom är betydligt lättare.

Vi kräver inte att få av andra för att vi själva ska må bra!

- Märkliga värld, väldiga värld -

Dag 83 Reflektion över ett samtal

Tankar kring viltstängsel och dess funktion!
Vissa stunder i livet kan vi nog alla behöva ett viltstängsel att hålla oss innanför, ett staket som tydligt markerar våra yttre gränser när vi inte riktigt förmår detta själva!

Stängsel och förbud skapar inte något eget tänkande och ansvar i den meningen som jag tycker är utvecklande, men ibland måste vi nog alla lägga oss på en betydligt lägre nivå och nöja oss, acceptera, att någon bokstavligen tar oss i kragen och släpar oss i en riktning som vi själva inte alltid förstår är för vårt eget bästa.

*ler*

Mitt viltstängsel hittade jag en kulen januariafton när mörkret låg tungt både i hjärta och själv. En mulen januarinatt skulle tyckas som solskenet självt vid en närmare jämförelse. Jag fick ett löfte om att bli "uppsläpad på banan igen!"  Löftet jag fick visade sig vara av en annan art och så mycket större och bättre än jag då kunde ana och förstå. Jag tackar och bugar de djupaste för det du gjorde för mig, idag kan jag skörda det du hjälpte mig att så när du tvingade mig att gräva i myllan, vem kunde väll då tro att något så fint och ljust skulle kunna växa i den torftiga jorden?

Lika hastigt som jag upptäckte mitt viltstängsel, lika hastigt var jag utan denna trygghet igen, jag var som en förvirrad fjolårskalv i skogen, utan trygghet och på långa svajiga ben, ett under att jag inte blev påkörd av någon bilist när jag mer eller mindre förblindad sprang över någon tätt trafikerad väg. Idag vet jag bättre och använder oftast gångtunnlar!

*ler*

Tur!
Vad är tur igentligen?
Används inte detta ord ganska felaktigt många gånger?

Tur för mig är när pucken studsar stolpe in, men det är inte tur när ett snyggt och välplanerat skott sitter i krysset, det är skicklighet och resultatet av ett hårt och långvarigt slit! Massor av timmars tränig när andra gjort saker som kunde tyckas betydligt roligare för stunden!

Det jag försöker säga är att vi skapar våra egna förutsättningar efter de förutsättningar vi själva har! När någon vill mena att jag skulle ha TUR känns det nästan lite nervärderande. Det är som att säga att jag inte själv kan påverka saken! Tur är att vinna på en trisslott, det KAN jag inte påverka, men väldigt mycket annat kan jag påverka. Sedan kanske jag inte alltid väljer att påverka, låter saker bli lite som de blir. Det är ett aktivt val, eller borde vara det iaf.

Sist men inte minst, det som gör oss till så härliga människor är att vi inte är ofelbara!!

*ler*

Dagens betraktelse!
Är faktiskt ett citat som jag läst någonstans, vet inte vart!

"- Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där jag väljer att vattna och gödsla det. "
Detta gäller oavsett vilken sida av tomtgränsen jag väljer att lägga min tid och energi på!


God afton!!


Dag 82 Leksand VS VIK

Trevligt med nya människor!
Fredag och veckan övergår från vardag till helg i detta nu. Bästa tiden på hela veckan kanske?

Jag och A avrundade arbetsveckan på Thai. Sedan for vi till Leksand och Ejendals Arena för att heja fram vårt lag mot Västerås (Västra Arons). Om jag inte minns fel så slutade det 5-3 till Leksand.

Mycket folk i arenan och en fin stämning, Leksand spelade riktigt fint och bjöd upp till både fina passningar och spräckta läppar och kanske lite näsblod. Just som en underhållande hockeymatch skall vara. *ssss*

A körde så jag och J fick ta oss en dricka i bilen, var riktigt trevligt. Kul med nya människor!

*ler*

Dag 81 Intensivt

Spinning, 60 min intensiv
Efter 2 veckors snorande så trodde jag att min näbb var tömd på dyligt,
men ack så jag bedrog mig, det fanns massor kavr tydligen!

*ler*

Här skulle jag ha redovisat mina siffror som vanligt, men "skit bakom knapparna" i form av mig själv har fipplat bort allt. Om jag minns rätt så blev det ungefär 80 min i tid som förlöpte med klockan påslagen, ungefär 50 min i min träningszon och ca: 750 kalorier, så det får jag väll anse som bra för att inte rört en fena på två veckor.

Jag har nu lyckats påbörja mitt nyåslöfte också. *ssss* Bokat tid för introduktion på gymmet på Friskis, bäst att sätta lite fart nu när badtiderna närmar sig med stormsteg, får väll köra riktigt tunga vikte så det biter lite i mina vikingaarmar! Finns så många som fortfarande badar i vassen, så jag skall inte trängas med dem, är redan överfullt där!

Dagens första betraktelse
Lyder som följer....Det är viktigt att våga "drämma" igen lite dörrar vart efter livet flyter på, annars öppnas inga nya!

Och den andra
Det sägs ju att "skräpmats" typ Mcd, Burger King och Max mm inte är onyttigt, enligt dem själva alltså! men varför sväller dom som jobbar på dessa ställen då likt spärrbalonger? Måste vara en riktigt dålig reklam för en sådan "sylta" när de anställda utstrålar rena motsatsen till vad kedjan försöker förmedla! Oavsett om de ätit sig proppmätta där eller någon annan stans så borde väll ledningen på företaget ge personalen lite friskvårdspengar, om inte annat för att lättare lyckas lura kunderna att maten de säljer är nyttig!!

*märkliga värld, väldiga värld*

Godnatta!!


Dag 80 Mål, perspektiv och mod att tåla!

Det har nu gått 80 dagar sedan dag 1!
Jag har bloggat i 80 dagar....redan 80 dagar, märkligt vad fort tiden har gått! Ska bli kul att läsa detta jag skrivit hittills när hösten kommer igen.

Perspektiv på tillvaron
Någon klok person sa att man förstår inte själv vad man skriver när man skriver, det är bara kroppen som vet just i detta nu vad jag skall skriva, hjärtat vet men inte hjärnan, det tar minst 2- 4 veckor innan hjärnan förstår vad kroppen och hjärtat viste för nästan en månad sedan!


(Kan det vara så?)

Jag tror faktiskt att det ligger ganska mycket i detta. Själv kan jag tycka att mitt liv står och stampar många gånger, men när jag läser vad jag skrev nu i höstas så förstår jag att så inte är fallet. Svårt att se när jag tittar på en allt för kort tid, måste sätta saker i ett större perspektiv för att kunna se en trend, som vilken kurva som helst. Detta är dock inte vilken kurva som hellst! Det är mitt livs kurva jag tittar på men lite perspektiv!!!

*ler*

Jag har verkligen tagit stora kliv nu, jag kanske borde fira mig själv och att mitt mod att tåla blivit så mycket bättre. *ler* För det kunde inte bli sämre än det var förra året, då var det uselt. *asg* Ger mig en stor klapp på axeln, tittar mig i spegeln och blir full i flin, vilken fantastisk grabb du är Johanowski!! Den oslipade diamant jag är verkar ta sin form mer och mer och det är jag själv som är konstnären i just mitt liv!!

Mål. Hur ser livet ut om ett år?
Mål sägs ju vara viktiga att ha för att komma någon vart här i livet.
vad är väll en GPS mottagare utan en karta? Inte mycket. Det enda jag då vet är att jag står just här där mina fötter vilar mot marken, men jag har inget att relatera till, alltså har jag ingen aning om vart jag ÄR. Här kan vara vart som helst på Tellus, Jorden!

Med en karta i min GPS vet jag vart jag befinner mig, jag kan relatera till min omgivning och sätta saker i ett sammanhang, men jag vet fortfarande inte vart jag är på väg. Alltså kan jag inte heller veta hur jag skall ta mig dit, för jag kanske inte vet VART jag vill?

Alltså!! Jag måste veta vart jag vill för att kunna styra dit. Jag har min GPS, jag har min karta och nu skall jag sätta mitt mål för att kunna navigera dit! Omvägar och återvändsgränder finns det gott om i livet, men så länge jag har ett mål så kan jag sträva mot detta, höja blicken och titta mot solen och förundras hur vackert det är!

*lycklig*

Det är den 22 oktober 2009 idag!
Junior fyller 7 år och vi ska ha ett fint kalas för att fira denna fantastiska dag nu strax. Junior springer omkring här och är ivrig, han är så glad och uppspelt, förväntansfull!!

Han är glad för sin morgonklapp han fick av mig idag, jag känner mig som en bra och lycklig pappa som skall göra allt för att denna dag skall bli lyckad och ett fint minne för min älskade son!

Mina närmaste och käraste kommer på besök för att fira med oss, även några av juniors kompisar från skolan kommer hit.

Jag trivs med livet och har hittat en bra balans på det mesta här i livet, jag njuter av nuet som jag inte kunnat göra tidigare, jag känner att denna väg jag nu färdas på leder mig hem, för det är den känslan jag sökt med lykta och ljus. Jag vill komma hem!


(Jag gläds för att jag känner mig trygg i mina beslut och handlingar!
)

Jag tänker tillbaks på sommaren som nyss var här, på alla härliga cykelturer, på alla mil jag trampat både för mig själv och tillsammans, i glädje. Ljudet av den knastrande grusvägen och känslan av solens värme mot min svettiga rygg. HÄRLIGT!!

Det blev en underbar sommar med många bad och lata dagar på stranden, det blev även några nakenbad om natten, men det talar vi tyst om här och nu....*ler*

Nu när det går mot vinter känns det bra att ha mycket fin björkved att elda, många fina och mysiga stunder ska det bli framför brasan!!

Torr björkved i stora lass får brasan att brinna lugnt och stilla med lagom mycket syre!

Riktningen är utstakad
Jag är utsättare och pinnpojk, jag stakar ut riktningen och ser att "flugorna" flyter fint i både höjd- och sidled, kommer att bli fint detta! Tänk hur enkelt allt kan synas vara när skogen är borta och jag kan "flukta" in framtiden från där jag står!


"- Två fingrar höger"

Dag 78 och 79 Vattkoppor

Vattkoppor, solsken och SvampBobb fyrkant
Ja, det är vad de två senaste dagarna bestått av, inte solsken da, det är ju bara idag den har lyst och förgyllt dagen!

Junior har vattkoppor så vi är hemma från förskolan. Min dator har varit ockuperad av junior som hittat en favorit i just SvampBobb, han spelar och spelar och jag måste nog erkänna att jag blev lite biten jag också, eller "speldjävulen" for i mig en sväng!

*ler*

Det börjar bli dax för lite Rock`n`Roll nu!
Det lider mot vår i mitt hjärta och det känns verkligen att vi börjar närma oss den varmare årstiden! På något sätt har mina tankar börjat gå i lite nya banor de senaste dagarna och det gläder mig att jag ser så ljust på tillvaron. Livet är rätt härligt när allt kommer omkring. Skönt att bli av med lite barlast som fått min skuta att flyta lågt i vattnet, det börjar gå ganska lätt, kanske planar jag ut en vacker dag.

*ler*

Dag 77 Den jag är!

En salig blandning! *ler*
Som en verktygslåda med en massa fack i. Ett fack för varje personlighetstyp. I varje fack finns det sedan en massa masker som jag använder i olika möten med olika människor!

Innan förstod jag nog inte mycket av detta, nu har jag börjat ana att det är jag själv som borde styra över vilka fack jag skall plocka mina masker ur.

Timmermannen
 - Den trygga och händige, den som kan bygga hus att bo i så familjen slipper frysa om natten

Gycklaren
- Den som är glad på ytan och underhåller andra, men som kanske gråter på insidan

Poeten
- Den som skriver om sina funderingar på en sätt som är vackert för sig själv

Konstnären
 - Den som kan skapa med sina händer och känner hur träbiten "berättar" vad den är ämnad till att bli

Teoretikern
- Den som uppskattar paragrafrytteri och vill att allt skall göras 110 % RÄTT

Läraren
- Den som gläds åt att kunna förmedla sitt budskap så att andra verkligen kan förstå

Den 14 åriga flickan
- Den som tror på den rosaskimrande kärleken och drömmer om denna

Lyssnaren
- Den som kan ägna alla sina sinne till att verkligen lyssna till andra

Friluftsaren
- Den som älskar naturen och finner sin stillhet däri

Sportfånen
- Den som gillar att ha de rätta prylarna mer än han kan göra sig förtjänt av

Grubblaren
- Han som kan vända och vrida på allt, för många gånger om så behöv

Spontanen
- Den som är spontan och sprudlar av glädje och upptäckarlust

Arbetsmyran
- Den som sätter ett stort värde i att jobba på, hårt och effektivt

Lyckligen
- Den som finner lyckan små korta ögonblick och häpnas över denna förunderliga upprymdhet

Motionären
- Den som njuter av att orka och känner sig stark i själ och hjärta

Gudsbejakaren
- Den som tror på något stort, på en uppkoppling till livet själv och vill vara en del av DET!

Sossen
- Den som inte tror på klyftor mellan människor, den som tror på godheten i människor, den som inte tror på girighet, den som tror på att dela med sig till sina medmänniskor och att det viktigaste är att behandla andra som man själv vill bli behandlad av sig själv och andra

Skarjsen/ osäker
- Den som är rädd för att såra andra genom att vara ärlig, vilket oftast gör saken ännu värre

Modigen
- Den som tror på sin inre röst och vågar följa sitt hjärtas vägar och går segrande genom livet

*ler*

Att acceptera att ingen är hel, inte jag heller!
Det är nog det enda sättet att bli så hel det går. Med tanke på alla olika personlighetsdrag vi alla bär på så förstår jag nog att ingen kan vara komplett, alla gör så gott de kan med sina egna förutsättningar.

Att acceptera att det inte finns något hem!
Hemma är ingen plats, det är en känsla av trygghet. "Vart jag än lägger min hatt, det är mitt hem"

Dag 76 En sten föll ner i djupet

En sten föll från mitt hjärta
En börda släpper från mina axlar
Tänk hur skönt det känns när något som inte känts bra tillslut börjar släppa!

Igår föll en sten från mitt hjärta och det fick mig att gråta av en blandnin av glädje och spänning, det kändes så skönt, som om något svart som gnagt i mig under ett längre tag äntligen började släppa!

Något från förr som jag plågat mig själv med kan jag låta vila nu!

Tack livet!!

Jag sträckte ut min hand för att nå försoning och jag kan väll inte säga att det blev riktigt så bra som jag skulle önska, men det räcker för mig, nu kan det som är dött få vila i frid i sin grav högt där uppe i berget. Djupt där nere i stillheten, i den rogivande svalkan. Sakta få vaggas till ro!


(Gruvorna vid Lekomberga, en vacker minneslund med utsikt över sjön Väsman i Grangärde socken)

Jag tackar mig själv för att jag försökte!



Lite till av dag 75....

Snor!
Hur mycket snor ryms det i min skalle? Verkar inte finnas någon hejd på produktionen. *ler*

Kan ju tyckas tråkigt att vara lite snuvig, men igentligen, HALLÅ!!! När allt kommer omkring så har jag inget att klaga på, jag är frisk snart igen och jag är tacksam för att jag har vänner här på jobbet som tycker synd om mig. Iaf så försöker dom få mig att tro att dom gör det!

*ler*

Jag intalar mig själv att jag bara behöver vila lite extra inatt så är jag piggare redan i morgon och till veckan är jag helt frisk igen! Arbetsdagen närmar sig sitt slut och solen lyser där ute, kan väll inte blir så mycket bättre med tanke på omständigheterna?

Trevlig helg tillönskas alla!!

Dag 75 Drömmar!

Några små vackra ord som blir till stora frågor!
Det intresserar mig inte vad du arbetar med.
Jag vill veta vad du längtar efter, och om du vågar drömma om att möta ditt hjärtas längtan.

*

Det intresserar mig inte hur gammal du är.
Jag vill veta om du vill riskera att se ut som en dåre för kärlekens, för drömmarnas skull för äventyret att leva.

*

Det intresserar mig inte vilka planeter som står i konjunktur till din måne.
Jag vill veta om du har berört det innersta av din sorg, om du har blivit öppnad av livets svek eller har blivit förtorkad och sluten av rädsla för mer smärta!

*

Jag vill veta om du kan sitta kvar i smärta, min eller din egen, utan att röra dig för att dölja den eller dämpa den eller ta bort den.

*

Jag vill veta om du kan finnas i glädje, min eller din egen; om du kan dansa hängivet och låta extasen fylla dig från fingertopparna till tårna utan att säga åt oss att vara försiktiga, vara realistiska eller att tänka på det begränsade i att vara människa.

*

Det intesserar mig inte om den historia du berättar för mig är sann.
Jag vill veta om du kan göra någon annan besviken för att förbli sann mot dig själv; om du kan uthärda anklagelsen att svika och inte svika din egen själ.

*

Jag vill veta om du kan vara trogen och därigenom pålitlig.
Jag vill veta om du kan se skönheten även om den inte är vacker varje dag, och om du kan se att din källa är Guds närhet.

*

Jag vill veta om du kan leva med misslyckande, ditt och mitt, och ändå kunna stå vid sjöns strand och ropa till silvermånen: "Ja!"

*

Det intresserar mig inte var du bor eller hur mycket pengar du har.
Jag vill veta om du kan stiga upp efter en natt av sorg och förtvivlan, trött, plågad ända in i märgen, och göra vad som behövs för barnen.

*

Det intresserar mig inte vem du är, hur det kom sig att du hamnade här.
Jag vill veta om du tänker stå mitt i elden tillsammans med mig och inte dra dig undan.

*

Det intresserar mig inte var eller vad eller tillsammans med vem du har studerat.
Jag vill veta vad det är som bär dig framåt inom dig när allt annat sviktar och försvinner.

*

Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv; och om du verkligen tycker om ditt eget sällskap under de tomma ögonblicken.



Författare okänd!

Dag 74 En förkyld man!

Ja, vad skall jag säga?
Hela den samlade läkarvetenskapen står förundrade och mållösa, de kan inte förstå hur en så förkyld man som jag är  överhuvudtaget kan vara i detta jordeliv!

"- jag borde varit död"!

Skämt å sido så är det lite drygt när kroppen inga krafter har, men det är bara att ge den tre V!

VÄRME!

VILA!

VÄTSKA!

Jag är pigg snart igen, bara låta det gå några dagar och snart är måndagen här och då är jag åter kry. Fast det är nog bra synd om mig nu! Ingen som "baddar mina sår med salt", så jag får väll göra det själv, brukar bli bättre då! Helt ok att ha "offerkoftan" på mig en stund, inte för länge bara!!

*ler*

......Atschooo!!!!

Fortfarande dag 73

Alla verkar längta efter våren!
Så även jag.
Nu börjar jag bli lite less på ljudet av grus under mina för varma vinterskor!
Nu vill jag ha solljus att spisa, solljus som gör mig pigg, vill inte ha ont i halsen längre

Nu vill jag att snön skall smälta och bli till en minne blott (blött *ler*)

Nu vill jag sitta mot en solig vägg och bara känna värmen från solen!


(Längtar....*ler*)


Dag 73 Varmt!

Idag får det blie en rolig historia!
Apropå misstolkningar där vi tror oss se en sanning som kanske inte är en sanning för alla!

Ett medelåldrigt par från norra USA längtade en kall vinter till

värmen och bestämde sig för att åka ner till Florida och bo på ett

hotell där de tillbringade bröllopsnatten 20 år tidigare.


Mannen hade längre ledighet och åkte ner en dag i förväg.

När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och

beslutade skicka mejl till hustrun.


Han missade dock en bokstav i namnet.

Mejlet hamnade hos en prästänka i Houston, som just hade kommit hem

från makens begravning och skulle kolla om det hade kommit e-post med

kondoleanser från släkt och vänner.


Sonen fann henne avsvimmade vid datorn och läste på skärmen.


Till: Min kära Hustru

Rubrik: Jag har kommit fram.


Jag vet att du är förvånad att höra ifrån mig. De har datorer här

numera, och man tillåts skicka mejl till sina nära och kära.

Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon.

Jag ser emot att träffa dig då. Hoppas att din resa blir lika

problemfri som min.



PS: Det är verkligen hett här nere.

*asg*


Dag 72 Farväl till en kär vän!

Vila i frid min trogne vän!
En älskad och trogen väns liv har kommit till sitt slut, ditt jordeliv är över och den eviga vilan väntar dig!

*snyft*

Jag minns dagen du kom in i mitt liv, när du flyttade in här hos oss, det var en vårdag för snart tre år sedan, jag fick "överta" dig då din tidigare husbonde inte längre ville ha dig, du blev utbytt mot en ny och finare. För mig var du det vackraste jag sett och du har tjänat mig trogen varje morgon, i ottan har du varit redo för att laga min favorit föda, mången gröt har jag kokat i dig.

*

Jag har stått i mörker om vintern och rört i dig.

*

Jag har sett solen gå upp och hört fåglarna kvittre om våren medans jag rört i dig.

*

Jag har varit både förväntansfull och uppgiven när jag rört i dig.

*
 
I glädje och sorg har jag rört i dig.

*

Vardag som helgdag har vi varit som ett par du och jag. Tröst har jag funnit i att ha en vän som dig, du har mättat mången mage i dina dagar.

*

Mina vänner har fått den stora äran att bli bjuden på gröt som jag lagat i just dig. Nu har du fått känna värme för sista gången och kommer att få färdas i frid till "återvinningen" där du kanske kommer att få vara en del i något stort och vackert som kommer åter till denna jord, kanske ses vi igen?


(2009-03-17 gick du ur tiden min vän)

Det smärtar i mitt hjärta att säga farväl till dig, en tår grumlar min blick och det smakar av salt i min strupe. En vacker dag skall jag inte sörja dig längre, livet går vidare och detta är en naturlig del av det som sker i livet, inget varar för evigt och allt förnyas.

R . I . P





*ler*

Dag 71 Bara att "tugga på"

Ovetenskaplig forskning!
Så är det så fastslaget en gång för alla i min egen forskning som pågått i sisådär 25 år snart. Jag tappar motivationen av att nyttja C2H5OH. Biverkningarna av detta preparat kan nog sägas vara statistiskt säkerställda nu. Trötthet, huvudverk och motivationssänkande. Verkar även ha en negativ inverkan på privatekonomin.



(Testperonen med ett av preparaten....)


(Provrör med olika "lösningar" i vilka "preparatet balandats)

*ler*

Styrke prövning
Morgonspinning, 45 min medel med Sara D!

00:55:49 med klockan påslagen

00:28:21 I mitt träningsintervall

133 Medelpuls

175 maxpuls

505 Kalorier

(Synd på dessa siffror att min forskning stämmer)

Dag 70 Huvudvärk

Värk med "ä" gör ont!
Verk med "e" är bättre att ha en dag som denna! Att gå på dans kan medföra huvudvärk och slöhet.

*ler*

God natti världen!

Dag 69 Lördags morgon

Det är lördags morgon nu
"Löggdan" ska det tydligen ha hetat för, minns jag rätt när det har med tvagning att göra? Att man skulle tvätta sig på just "Löggdan"?

Gårdagens spinning
Hittade en ledig sadel i sista sekunden igår, det blev ett riktigt bra pass, 60 min medel med Sara D, David hade brutit ett revben tror jag bestämt. Stackarn!!

01:36:45 med klockan påslagen

00:54:26 i min träningszon
(Låg aldrig under 70% av maxpuls under hela passet, så de resterande 4, 5 min har jag varit över 90% gränsen)

143 i medelpus
(Lite högre än jag brukat ligga)

186 i maxpuls

991 kalorier

Såhär skall jag köra i fortsättningen också, inte släppa ner pulsen under 70%, kanske skulle prova att ligga över 80%!?

"Jag kan det jag vill och jag orkar det jag vill" Mitt motto som är väldigt enkelt att bevisa för mig själv att det är en sanning. Viljan är ju det som avgör vad jag lyckas och inte med. Ibland vill jag inte på riktigt, det är då det inte går......

*ler*

I afton dans
Det är vad som nalkas för min del, ut på lokal och äta lite gott och se på melodifestivalen. Vi är ett glatt gäng som skall ut en sväng. Om det blir att svinga mina lurviga eller enbart bägare får vi se. Vissa av oss (utan att nämna några namn så kan jag väll säga att det är en hon och att hon börjar på A....*ler* ) verkar ha tjuvtränat lite, eller kanske mycket igår? (Hoppas resan hem går bra!)

Frukost
GRÖT, ge mig lite gröt nu! Sedan panelspikning på övervåningen. Det är vad en sådan som jag blir lycklig av!!

*ler*

Dag 68 Fredagstankar!

Är man trött när man sover?
Den frågan kan ju tyckas ha ett självklart svar, men är det verkligen så? Att man är trött innan man somnar och att det är själva "tröttheten" som får mig att somna. Det kan jag köpa!..... Eller det är väll kroppen som går ner i vila som får mig att känna mig trött för att sedan somna!

*ler*

Frågan är alltså om jag är trött när jag sover? Hur jag än funderar så kan jag inte komma fram till något svar, på denna till synes enkla fråga!

Masker
Vi bär på en massa "masker" som vi använder när vi "spelar" våra olika roller i livet!
 Jag var på en föreläsning med Lasse Eriksson i går och han fick mig att tänka i lite nya banor. Han menade att vi spelar en massa olika roller i våra olika relationer till vår omgivning och att det skulle kunna gå att tänka på dessa som korten i en kortlek. Det skulle innebära att vi själva skulle kunna välja vilken roll vi vill spela i just "detta" möte, att vi skulle kuna välja bättre själva om vi blir medvetna om detta och inte låter det "sköta sig själv"!

Ett delvis nytt synsätt, eller iaf en ny vinkling! Det ligger ju helt i linje med hur jag ser på våra val och möjligheter att påverka det som händer och sker i våra liv. Varför har jag då inte tänkt på detta som verkar så självklart? (De olika rollerna har jag tänkt på, men inte att vi skulle kunna välja vilka masker vi sätter på oss i olika roller)

*hum*

Nu ska jag försöka omsätta detta i praktik och se hur det fungerar. Kay Pollak skriver följande i sin bok "Att välja glädjen" "-Ingen kan såra mig utan mitt medgivande."

Vilket torde innebära....

Att det är jag själv som väljer om jag vill ge mitt medgivande eller ej!

Som jag tolkar detta och tror så kan ingen annan påverka mig överhuvudtaget utan mitt "medgivande". Ingen kan såra mig, trycka ner mig, glädja mig, älska mig osv utan mitt medgivande. Det jag tillåter kommer alltså att kunna ske! (Låter enkelt, men ä ack så svårt att orka leva efter)

*Märklig och väldig äro världen*

Detta måste jag nog ta och läsa flera gånger innan jag kan säga att jag fattar det till fulla. Skall göra som isar gör om våren!

*ler*

Trevlig helg gott folk!


Dag 67 I am Al Gore

En obekväm sanning!

Om vi läser dessa tre ord högt och sakta för oss själva så börjar ett budskap sakta tränga in i vårat medvetande.


EN OBEKVÄM SANNING!!


En sanning som innebär något obekvämt alltså. Det låter jobbigt och som något som medför att just JAG måste ändra på mitt sätt att leva mina dagar här på jorden.


Hur skall vi kunna göra något åt detta? Västvärlden konsumerar så otroligt mycket och skitar ner efter oss så det skulle krävas 4- 5 jordklot om alla människor på jorden skulle göra lika som vi "fina" människor i väst gör!


Jordens befolkning har ökat från lite över 2 miljarder till över 6,5 miljarder på 50 år och alla dessa människor vill "ha" mer och mer, vill kunna konsumera mer och mer, bli en del av det "fina" slit och släng samhället.


Om 30 år är vi 9 miljarder människor på jorden!


Jordens medeltemperatur ökar för vart år som går och isarna smälter vid polerna, havsnivån stiger och gör landområden, där miljontals människor bor, obeboeliga. Vart ska vi bo?


-Hemlösa!


Dricksvattnet för 40% av jordens befolkning försvinner i och med att glaciärerna smälter. Marken som skall ge mat åt människor torkar så de blir svåra eller omöjliga att odla på. Vad ska vi leva av?


-Svällt!


Vi sitter här och funderar på hur vida etanol (E85) framställs på ett bara eller dåligt sätt, om de som arbetar med framställningen har det bra eller inte. Eftersom det finns så många frågetecken och motståndare så väljer vi att inget göra tills "någon" har löst dessa frågor så vi kan fatta ett "klokt" beslut som är rätt ur alla synpunkter.


"Tvivel mina vänner, vår handelsvara"


Vi vill inte göra energideklarationer på våra byggnader för att kunna göra åtgärder som innebär lägre energiförbrukning. Det kostar ju trots allt flera tusen att göra en sådan besiktning!


"Snålheten bedrar visheten"


Vi sitter i bilköer utan långkalsonger med motorn igång för att inte frysa. Verkar jobbigt att ta av dem när vi kommer in!


Vi vill inte åka buss till jobbet för att det är så krångligt och obekvämt, vi vill göra som vi vill!

"Frihet och valmöjlighet"


Vi vill inte investera i lysrörsarmaturer på kontor för att minska energiförbrukningen och tjäna pengar om tre år, för att det är en kostnad idag!


Är det tänkbart att vi skall börja oroa oss för andra faror än terrorister och varför de flyger in i skyskrapor i USA?


Vi kanske skulle sluta oroa oss för att behöva sitta bredvid någon på bussen vi inte känner!


Vi kanske skulle sluta sträva efter alla prylar som gör oss "lyckliga" och njuta av livet

istället!


Vi kanske skulle tahand om varandra i vårt samhälle och börja bete oss som de civiliserade människor vi påstår oss vara. Vi måste nog acceptera att vi måste hjälpas åt och att inte alla kan ta sitt ansvar!

Vi som kan ta vårt ansvar kan skratta oss lyckliga!


Vi kanske skulle ta och GÖRA något istället för att stå och betrakta världen!


Kloka ord

En klok 6 årig kille sa till mig i tisdags morse klockan 0700. -"Vet du hur mycket du skadar miljön nu pappa?" (Jag hade bilen på tomgång medans vi väntade på att få komma in på bilprovningen)


Förlåt mig!


Nu kör vi!

Se en "Obekväm sanning". Jag har gjort det 10 gånger nu och det verkar inte räcka för mig!!


www.climatecrisis.net


Dag 66 Hjälp!! Vart tar åren vägen?

Men oj!!
Idag slog det mig för första gången att jag fyller 50 år om 13 år, håller jag på att bli såå gammal?
Vart tar åren vägen?

Jag minns så väl dagen innan jag skulle fylla 15, jag fick "tjuvåka" lite där hemma på Borgsheden på min nyrenoverade moped för mamma. Jag och en kompis var ute och åkte och sedan åt vi tårta. Det var ju nyss!!

Jag minns den dagen som jag fick körkort, fick låna mammas bil och åkte hela kvällen istället för att sitta hemma och plugga konstruktion. Det var ju också så nyss och nu har det gått snart 20 år!

Jag minns när jag och pappa var i Tyskland och jobbade, det var 1994, nu är det snart 15 år sedan också.....

Självklart minns jag när min son föddes, det är ett underbart och fin minne.
Nu i höst fyller han 7 år och jag 37!
Jag har nog aldrig haft åldersnoja, men idag fick jag nog en liten släng av sleven.

*hjälp*

14 igår, 36 idag och 48 i morgon!
Det är nästan lite kusligt hur fort livet går. Känns som jag slarvar lite för mycket med min tid här på jorden.
Glad för denna "tankeställare", men lite skrämmer den mig också.

*försöker le*

Spinning
Siffror enlig ök! 60 min medelspinning med Sara D!
(Måste testa intensiv med Maria G nu snart, har hört att det skall vara ett riktigt bra pass från säkra källor)

01:25:57 med klockan påslåagen

00:36:41 i min träningszon

137 i medelpuls

184 i maxpuls

812 kalorier

*ler*


Matlagning
Mat, soffan, tandbostning och sedan kommer John Blund på besök!

*god afton*

Fortfarande dag 65 Det oväntade har inträffat! *ler glatt*

Oväntat är just oväntat! *ler*
Woaow!!!! Låg och slappade på soffan i värmen från brasan, tror jag slumrade till en stund medans junior såg på hockey. Inte en tanke på att det kunde vara det "oväntade" som skulle till att inträffa svarade jag, något bekant med telnumret som jag inte kunde sätta fingret på. Allt gick så fort!!!!!! Helt plötsligt vara bara rösten där i luren.......

*ler*

Mannsgruppen är på G igen, verkligen skoj, var ju mer än ett år sedan vi sågs sist, den gjorde som saft på badstranden, rann ut i sanden och försvann. *ssss* Men nu är vi på G igen, Å skulle återkomma inom några dagar med en tid när vi skall ses igen. Tänk, alla grabbarna skall samlas igen, det är dax för att snacka, grabbar emellan, som inte grabbar gör så ofta, ivart fall inte som grabbar berättar att dom gör!

*ler igen*

Jag hade ju lite funderingar på vad det "oväntade" skulle bestå av denna gång, men allt som jag kunde tänka på gick ju bort, om det är väntat kan det ju inte vara OVÄNTAT! *asg*

Dag 65 Bara "vara" hemma!

Hemma och pysslar - Ledig en vardag!
Det är lite småtrevligt och behagligt att pyssla lite här och lite där. När det behövs göras så behövs det göras. Jag har ett behov att pyssla och dona, bara vara hemma och pollimasa runt en hel dag eller så, inte ha något direkt bokat. Det betyder ifs inte att jag inte gör något, det kan bli riktigt mycket gjort dagar som denna. Junior verkar ha samma behov som jag, han leker och trivs han också. Det var faktiskt han som föreslog att vi skulle vara lediga idag!!

*ler*

   
(Ett axplock av dagens göromål)


(Nya Lego "gubbar")

Dagens "lista"
- Bilbesiktning innan frukost
-Rengöring av facket på tvättmaskinen där tvätt/ sköljmedel fylls på
-Spikning takpanel på övervåningen
-BR leksaker på Kupolen
-Burger King
-Fröbban
-Rengöring av bilgolvmattorna
-Lego byggning
-Rengöring av duschvägg
-Storstädning av badrum
-Makaroner och Falukorv
-Blogg

Nu tror jag att jag ger mig för idag.

*ler*

Nu är batterierna laddade igen
Arbete och träning i morgon, ska bli kul båda delarna.

Tack för mig!!

PS. Storstädning av juniors rum gjorde vi igår kväll.



Dag 64 Måndag igen!

Fortfarande tom!
Finns inte mycket att skriva en dag som denna, en del tankar som börjat gro men inte mognat, så är livet ibland.

*ler*

Många strängar på min lyra.
Idag tror jag inte att jag slår an några fler än jag behöver, slutade tidigt idag och imorgon ledig för att "ta igen" lite av den tiden jag valde att "förlora" med junior i helgen.


(Guran är hoplimmad, nu är det väll bara att börja spela, vilken låt skall jag börja med?......)

Att landa och att samla krafter igen
 Jag ska landa riktigt för en kort stund och samla lite nya krafter så lyfter jag igen senare i veckan. Det är när det känns som det gör nu som jag brukar bli förvånad över att något oväntat inträffar. Nästan lite spännande! Är i en sorts "stiltje" där det är kav lugnt och vindflöjeln hänger rakt ner, ovanligt att inte ett enda moln är i sikte, får väll driva här en stund, det gör mig inget! Det dyker alltid upp någon vindpust som för mig åt något håll om jag bara väntar en stund.......

*ler igen*

Dag 63 Efter en helgs jobb!

Tom i skallen!
Trött och vill vara för mig själv, kul md en massa folk och när det går i 200, men just nu är jag lite "urladdad", tom!

Adjö!

Dag 62 Kickar- Go for it!!

Kickar!
Kickar, hur skapar jag dem själv? Då och då får jag en kick, något frigörs i min hjärna som skapar en massa behagliga "ämnen" i min kropp och njutningen är enorm.

*ler underbart gott*

Ett fullständigt lugn sprids genom hela min kropp och hela livet känns fantastiskt, jag upplever en väldig trygghet och kärlek till livet, en stor vördnad. Väldigt svårt att beskriva med ord, men känslan är överväldigande, så härlig. Jag vill bara ha MER av detta, vill inte att det skall sluta, sakta ebbar denna sagolika känsla ut och jag landar i verkligheten igen, men jag kan "leva" på detta i flera timmar.

*vill ha....*

Go for it!!
Idag upplevde jag detta när jag satt i bilen och lyssnade på "Morgonpasset helg" klockan var strax före 0930, Patti pratade med en kille som varit under långa perioder i djungeln och "bekämpade" tjuvjägare. Killen pratade om hur han jobbat för att försöka rädda en viss sorts apor mm. Han avslutade med några korta minuter om att "våga", att inte låta sig begränsas och hämmas utan att verkligen våga "leva sin dröm",
GO FOR IT!!!

Människor som står inför ett kanske livsavgörande beslut och vågar, dessa beundrar jag och inspireras av. Jag trivs så otroligt bra med mig själv och bland andra som upplever just detta. En sorts "trygg mognad" lyser i dessa ögon, en klar och lugn låga som aldrig tycks falna är såå tilltalande!!

Vi har bara ett liv och vi blir lite annorlunda....men GO FOR IT!! *ler*

*lyssna själv*


Dag 61 Morgonblogg

Morgonblogg - En fredag i mars
En stilla morgonstund när en helgs arbete väntar, lugnet före stormen är här hos mig på besök och jag trivs bra. Njuter!! Uppladdningen har börjat i form av tysthet. Det är här jag hittar min styrka!

*ler*

Styrkan kan jag också hitta i "stridens hetta", när hjulen snurrar för full maskin och det nästan går av sig själv, då är det lätt att skyffla in mer koks och lägga i nästa växel. Ett välsmort maskineri som går för fullt är härligt att vara en del i!

*ler*

"Tomheten" när dammluckan stängs är nog den värsta delen, då blir jag lite vilsen en stund och gör några tafatta försök att snurra igång hjulen igen, även fast jag vet att det inte skall snurra några mer hjul för stunden. Sakta kommer själen ikapp mig igen och det är då tröttheten kliver in med bestämda steg i mitt rum, den är skön och behaglig, trygg, där kan  jag njuta av "segerns sötma".

Tack!


Dag 60 Mitt i natta!

Det är inte lätt att veta!
När är det "mitt i natten"? Rent spontant så tycker jag att det är  00:00, vid midnatt alltså. Om det är mitt i natten så måste ju natten vara lika lång innan midnatt som efter midnatt?! När börjar då natten? Eller när slutar den? Jag skulle nog säga att den slutar 04:30 ungefär, sedan blir det tidig morgon!

Om detta stämmer, då måste ju natten börja 19:30, men det känns ju helt fel, då är det ju fortfarande kväll en lång stund till. Jag tycker att natten börjar ungefär vid  23:30 tiden. Detta skulle innebära att "mitt i natta" är mitt mellan 23:30 och 04:30,  02:00 alltså.

*ler*

Slutsatsen blir då att midnatt och "mitt i natta" inte inträffar vid samma tidpunkt, det finns en förskjutning på cirka 2 timmar mellan dessa. För vist är väll midnatt  00:00?

Midnatt betyder ju samma sak i mitt tycke som "mitt i natta", men det stämmer inte. Vad av detta? kan natten ha börjat tidigare förr i vala? När folk la sig när det blev mörkt och gick upp när det blev ljust?

kanske är det tom så att natten börjar så sent som  00:00? Då skulle ju natten börja med "mitt i natta, det verkar ju helt sjukt att något kan börja med mitten, sedan går det mer och mer mot mitten, men mitt i natten var ju början av natten och då skulle ju tiden gå baklänges för att sedan hoppa till slutet av natten och början av natten skulle vara samma sak som mitten av natten?! Kan det vara så att jorden färdas baklänges en stund varje natt och därav att tiden går baklänges?  För att tiden skall kunna gå baklänges så måste vi väll färdas "baklänges" fortare än ljusets hastighet? Detta borde innebära en våldsam tvärnit på jorden för att den hastigt skulle ändra riktning en stund och slutligen tvärnita igen och börja snurra som vanligt ....igen!

Dagens betraktelse
Om min tes enligt ovan stämmer, borde vi då inte vakna av dessa "tvärnitar"? Nu utgår jag från "vår" tid, men midnatt inträffar ju inte samtidigt över hela världen, så det skulle innebära att detta upprepas varje timme dygnet om? Denna teori verkar inte riktigt hålla. vad är det jag missar? Tycker jag borde se vatten på golvet brevit toan varje morgon av detta "skvalpande" som har inträffat. Jag som trodde det var junior som kissat brevid och skällde på honom, vilken dålig pappa jag är, då kanske han kan få stå och kissa även i fortsättningen!!

*asg*

Dag 59 Skulle ge blod

Blod skulle jag ge!
Men se det gick då rakt inte, fick en ny tid i slutet på mars månad (detta år), skulle vänta minst 3 månader efter första daten med fröken Björklund. *ler*

Måste erkänna at jag blev lite snopen, jag som är frisk och kry, inga medusiner eller hjärtbesvär, stupade på en sådan trivial sak....


(Trillade av spången....)


Dag 58 Tisdag

Längtar till sommaren!
Jag som alltid (nästan iaf) tycker att alla väder är OK går och längtar till sommaren!

Skolavslutningstider 2008)


(Högsommar 2008, semester.........)

Tänder taklampan och kör på ett tag till....
*ler*

Dag 57 Vad vi förväntar oss!

Vi ser vad vi förväntar oss att se!
Snacka om att begränsa sina möjligheter att se en massa saker, genom att omedvetet eller medvetet förvänta sig vissa saker i livet går vi antagligen miste om många fina möjligheter. *ler*

Titta bara på denna bild. Vad ser du? den "dolda" texten eller bara en massa obegripliga krumelurer?

(Kisa med ögonen så mycket du kan för att se det "dolda" budskapet. *asg*)


Låter buseenkelt!
Men hur gör man för att inte förvänta sig en massa saker? Är det inte så vår hjärna fungerar för att vi inte alltid skall känna oss otrygga? Den letar efter liknande minnen/ upplevelser vi varit en del av och relaterar till dessa för att lättare kunna ta ett beslut som vi ställs inför just idag?!

*ler lite förunderligt*

Hjulspår är bra att ha för att få lite lä när det blåser snålt, men jag tror att vi alla skulle få ett rikare liv om vi vågade köra tvärs spåren lite oftare och sätta saker och ting i ett större perspektiv!

PS. Gäller även "bildligt".

Dag 56 Trött i bena

Vasalopps spinning!


Härligt!! Där satt den som den skulle. *ler* Viljans kraft och inget annat, det är skoj att se att det går att plocka fram lite vilja och orka så mycket mer. Skulle lika gärna kunnat klivit av cykeln efter halva loppet alternativt kört någon timme till efter målgång. Allt hänger på VILJAN. *ler*


(Innan starten i Berga by/ Friskis i falun)


(kaxig kan jag ju alltid vara innan...*ler*)

Start kl 08.00 söndag morgon den första mars 2009, målgång när första åkare passerar mållinjen. Storbilds TV, vi står upp när det lutar mot och sitter när det lutar med, blåbärssoppa på tre kontroller!

 
(Starten har gått och det går lätt en stund...)


(Trampa på)

Mitt mål var att ligga över 70% av maxpuls men inte över 90% av denna.

04:47:46 från uppvärmning till dusch

03:05:54 i min träningszon (70%- 90% av maxpuls)

139 i medelpuls (72% av maxpuls)

177 i maxpuls (92% av maxpuls)

2798 kalorier

  
(Det känner på att vara en vasalopps vinnare. *asg*)


(Vätskebrist trots bra uppladdning och 5 liter vätska under loppet. *ler*)

Detta kan ju självklart inte mätas med Daniel Tynell och grabbarna, då skulle jag legat betydligt högre i puls, såg att dom låg över 90% väldigt mycket.

Slutsatsen blir att jag kunde kört lite hårdare, fegade lite för jag hade lite väl stor respekt på tiden, men det sägs ju att det tar några lopp för att lära sig upplägget, antar att det blir hårdare tag nästa år. *ler* Men jag är nöjd för nu efter lite påfyllning av energi, lite vila på soffan och en kopp kaffe på det!

RSS 2.0