Förändringens tidevarv!


Förändringsprocesser

innebär att sanningar byts mot nya, att gamla invanda mönster ändrar riktning, att det som en gång var tryggheten inte längre är det och att en ny trygghet växer fram!

Jag känner mig som en larv som håller på att kläckas ur min puppa. Jag tror att det är en blomstrande tid som går mig till mötes, men det är också lite otryggt att lämna den lilla värld jag levt så länge i! 


Pendeln svänger oftast till raka motsatsen för att sedan hamna i någon form av mittemellan läge. Just nu är jag på väg till ”den andra sidan”, måste dit och vända innan jag kan hitta balansen i läget som är rakt mot solen.


Är det i denna del av livet som synsättet, förväntningarna och värderingar förändras? Det känns som jag håller på att glida över i en ”mognare” fas av livet, som att lågan falnar lite, men fortfarande glöder som Winnerbäck sa!


- Livsfrågorna antar en mer stilla och lugn tillvara och det känns lite ovant mot det jag varit van sedan länge.





Dagar som bara går och går och går...!


Någon sa att dagarna bara går och går...!

Denne någon kunde inte ana, eller så var det just det denne kunde, för dagarna bara går och går, fortare och fortare för varje dag!

Förr kunde jag känna att det var länge till något skulle inträffa, jag längtade och väntade! Nu behöver jag bara blunda en kort sekund och vips så är jag redan där och innan jag hinner blinka är jag förbi det jag väntade på/ längtade efter!

Det är faktiskt lite obehagligt, för jag inser ju att det finns inte en obegränsad mängd med nya dagar, timmglaset har inte hur mycket sant som hellst, allt har ett slut, även om det kan tyckas som mycket avlägset!

Jag brukade skoja och säga att veckan består av två halvdagar, måndag morgon och fredag kväll! Nu är det inte längre ett skoj, det är allvar och verkligen på riktigt!

Har jag blivit fartblind eller är det förhållandet mellan min stigande ålder och timmarnas faktiska längd som spelar mig detta spratt?

Vad ska jag välja bort för att inte känna såhär, för jag tycker verkligen att det är obehagligt!

Jag vill inte leva mitt liv i framtiden, då missar jag ju hela grejen med detta NU!

Någon som har något att tillföra?



Att leva i nuet är verkligen lättare sagt än gjort........



RSS 2.0